O delegație din Maramureș – în vizită la biblioteca din Ungheni

În perioada 1-3 februarie, o delegație din județul Maramureș, România, din componența căreia au făcut parte reprezentanți ai Camerei de Comerț Maramureș și Consiliul Județean Maramureș au venit la Ungheni pentru a participa la cea de-a XX-a ediție a expoziției Naționale „Fabricat în Moldova 2023”. 

Pe lângă vizitele pe care le-a avut pe la instituțiile din orașul Ungheni, membrii delegației, însoțiți de Tatiana Lazăr, vicepreședinta raionului Ungheni și Vadim Pîslaru, șeful Secției Cultură și Turism Ungheni, au întreprins o vizită și la Biblioteca Publică Raională „Dimitrie Cantemir” din Ungheni.

Cu această ocazie, specialiștii bibliotecii le-au făcut o incursiune prin instituție, le-au vorbit despre serviciile prestate beneficiarilor, proiectele implementate, etc. La rândul ei, Laura Danici, șefa Serviciului Relații cu Publicul a Consiliului Județean Maramureș, a menționat că a rămas impresionată de cele văzute. „Ne-a plăcut atmosfera din bibliotecă, precum și colectivul de aici. Se vede că se muncește cu dăruire și se ține la Patrimoniul Cultural și la promovarea lecturii”, a menționat ea.

Surprins plăcut de această vizită s-a arătat și vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Trufan Radu-Daniel: „Este bine și frumos că entitățile noastre doresc să construiască un parteneriat strâns pe diferite aspecte, nu, în ultimul rând, și pe cel cultural. Doar așa vom putea realiza proiecte comune, luând cunoștință cu prioritățile și posibilitățile ambelor noastre comunități. Aveți experiențe frumoase pe care le vom replica și la noi”.

Delegația din Maramureș a promis că se vor întoarce la bibliotecă și vor aduce cu ei și un lot de carte.

Lasă un comentariu