Ministrul Culturii – în vizită la biblioteca din Negurenii Vechi

Biblioteca Publică Negurenii Vechi, a fost vizitată, recent, de ministrul Culturii, Sergiu Prodan. Și asta pentru că, bibliotecara Inga Melenciuc s-a implicat în activitatea ,,Biblioteca de sub brad”, la invitația deputatului unghenean, Ion Poia.

Astfel, ministrul Culturii a donat bibliotecii un lot de literatură artistică. La activitate au fost prezenți copiii din localitate, cadre didactice, angajații culturii. Subiectul activității a fost „Rolul bibliotecii în educația societății „. La rându-i, Sergiu Prodan i-a îndemnat pe copii să citească cât mai mult pentru a putea crește o generație cultă.

„Am vorbit cu elevii despre cărți, lecturi, valori și alegeri potrivite la timpul potrivit. În dar instituției am adus o parte din cărțile care s-au colectat în cadrul campaniei Guvernul Republicii Moldova „Biblioteca de sub brad”, din decembrie.

Am un respect deosebit și aduc sincere mulțumiri bibliotecarelor, dar și Autorității Publice Locale pentru faptul că alimentează dragostea și pasiunea pentru lectură și informare corectă, din surse sigure. Pe copiii din Negureni, dar și pe cei din întreaga țară, îi îndemn să citească, pentru că este vârsta când au cel mai mult timp pentru această activitate”, a scris dânsul pe rețele.

În cadrul întâlnirii, demnitarul a promis copiilor că va completa colecția bibliotecii cu literatură artistică în limba engleză, care astăzi este o limbă foarte solicitată și necesară de a fi cunoscută.

Lasă un comentariu