Biblioteca este un instrument de dezvoltare a comunităților din mediul rural

Biblioteca rămâne a fi un instrument important de dezvoltare a comunităților din mediul rural. Astăzi, 15 februarie, la biblioteca publică raională ”Dimitrie Cantemir” din Ungheni, s-a desfășurat seminarul cu genericul: ”Biblioteca ca instrument de dezvoltare a comunităților din spațiul rural”.

Bibliotecarii din întreg raionul Ungheni s-au întâlnit pentru a discuta despre proiectele începute în 2017, cele care continuă în 2018, dar totodată s-au analizat și rapoartele de activitate a bibliotecilor comunale.

De menționat că proiectele care au fost inițiate în 2017, continuă cu success și în 2018. Iar aici este vorba de ”Femeia în pantof de lideră”, ”Banii inteligenți ai familiei”, ”CodLab” și ”Laborator de carieră”. Iar fiecare bibliotecară responsabilă de implementarea proiectelor respective: Olga Burlacu, Larisa Antoci, Valentina Buguță și Svetlana Grînea , au vorbim despre importanța acestor proiecte în bibliotecile care activează. Desigur, s-a mai vorbit și despre rolul Asociației Bibliotecarilor Republica Mmoldova în dezvoltarea profesională, dar și alte subiecte de interes comun.

La seminar a fost prezent și Igor Mironiuc, reprezentant al programului Novateca. Dânsul a vorbit bibliotecarilor despre oportunitățile programului pentru anul 2018.

Și Ludmila Corghenci de la Centrul de formare continua de la Biblioteca Națională a RM a participat la discuțiile de astăzi.

Activitatea s-a încheiat cu o oră de poezie cu noua scriitoare ungheneană, Rodica Toma.

Un comentariu la „Biblioteca este un instrument de dezvoltare a comunităților din mediul rural

  1. A fost un seminar de nota 10,D-na Aliona Manciu, sefa sectiei metodice BPR Ungheni ”Dimitrie Cantemir” este scinteia ideilor inovative, care aduc schimbarea.Bravo!!!!!!!!!

Lasă un comentariu