La bibliotecă va fi o nouă școală, a tânărului jurnalist

Ieri, 30 noiembrie, la biblioteca publică raională ”Dimitrie Cantemir” din Ungheni s-a lansat un nou serviciu: ”Școala tânărului jurnalist!”.

Astfel cei 15 tineri, care își doresc să afle ce înseamnă un adevărat jurnalist vor fi îndrumați de către Natalia Junghietu, redactor-șef la ziarul regional ”Expresul”.

Timp de jumătate de an, tinerii vor învăța cum se scrie un articol de calitate, cum poți fi un adevărat jurnalist, cum poți deosebi o știre falsă de una adevărată, vor fi inițiați și în arta fotografică, vor afla despre manipulare dar și alte subiecte captivante, interesante și utile.

”Desigur, nu va lipsi nici lucrul în teren”, a subliniat Natalia Junghietu. Așa că, tinerii se vor simți adevărați reporteri. Deaceea, jurnaliștii vor scrie știri pe diverse teme, selectate de ei înșiși, iar cele mai reușite vor fi publicate și în ziarul Expresul dar și pe site-ul www. expresul.md și, desigur, pe blogul bibliotecii ”Dimitrie Cantemir”.

La final, toate știrile vor fi adunate și publicate într-o broșură pe care o va primi în dar fiecare absolvent al Școlii tânărului jurnalist.

”Mi-aș dori să învăț despre cum se face un ziar și cum să fiu un bun jurnalist”, a declarat cea mai mică dintre participanți, Marilena Său. O altă elevă, Claudia Moradini a declarat că vrea să afle cât mai multe lucruri noi și interesante, dar și utile despre jurnalism.

Totodată, Livia Covaliov, susține că un jurnalist ar trebui să fie echidistant, obiectiv și atent la detalii. ”Trăsăturile de caracter ale unui jurnalist sun răbdarea, ingeniozitatea și ochiul critic”, a mai spus și Nicoleta Ganea.

Tinerii jurnaliști vor beneficia și de o excursie în redacția ziarului ”Expresul”, la un post de televiziune și un post de radio național.  La final, absolvenții vor primi și câte o diplomă de absolvire.

”Școala tânărului jurnalist” este organizată în parteneriat cu ziarul regional ”Expresul”.

 

Lasă un comentariu