Ghidul bibliografic PĂMÂNTENII NOȘTRI

???????????????????????????????Joi, 6 noiembrie Biblioteca Dimitrie Cantemir  și-a prezentat cea mai mare istorie de succes Lansarea ghidului bibliografic Pământenii noștri, personalități unghenene, ed. a 2-a. Ghidul are o destinație largă, fiind util elevilor, studenților, cadrelor didactice, bibliotecarelor și altor categorii de beneficiari. Prima ediție a ghidului Pămîntenii noștri a apărut la a 60 – a aniversare de la fondarea BPR D. Cantemir și a inclus 29 personalități. Prezenta ediție  conține bibliografie a 72 personalități marcante unghenene, care au intrat în memoria culturii naționale și universale, realizând și continuând să realizeze un aport pe măsură  la potențialul spiritual al acestui popor și nu numai.

Autorul și redactorul ghidului Elena Struc, șef serviciu informativ bibliografic a menționat că: Ungheniul a dat țării personalități marcante în diferite domenii care au contribuit esențial la formarea și afirmarea spațiului spiritual național, dar prin acest ghid vom contribui la valorificarea și popularizarea patrimoniului informațional pe care îl deține BPR. D. Cantemir…

La lansarea ghidului au fost prezenți și caricaturistul Victor Grudu personalitate ungheneană care este inclus în ghid. Dînsul a obținut 10 premii internaționale în Polonia, Japonia, China, Coreea, România.

Oaspeți de onoare la evenimentul dat au fost: Ali Narcin – scriitorul, eminescologul, publicistul, Turcia;  Elena Dabija – director al Centrului Academic International Eminescu, Chisinau; Alexe Rău – director BN; Raisa Melnic – Șef Departament Activități Culturale; Petru Langa – vicepreședinte r. Ungheni, Tatiana Darii – director BPR „ÎPS Antonie Plămădeală”  Hincesti; Cotorobai Valentina – șefa Secției Cultură Hîncești.

În cadrul discuțiilor și cuvintelor frumoase transmise de cei prezenți s-au mai descoperit și alte personalități care urmează să fie incluse în următorul număr al ghidului Pămîntenii noștri.

Alexe Rău, doctor în filosofie, director general al BN, care a scris Prefața ghidului, a menționat că …a face o bibliografie, un ghid bibliografic al personalităților locale, presupune o pregătire specială nu doar din punct de vedere al meseriei de bibliotecar, de bibliograf, ci și o anume vocație interioară generată de dragostea față de pământ, față de baștină și de oamenii ei. Elena Struc excelează amândouă aceste capitole.

Sincere mulțumiri aduce echipa BPR D. Cantemir colegii Elena Struc pentru munca și efortul depus în alcătuirea, culegerea și redactarea ghidului. Dar după cum spune Alexe Rău, fie ca acest ghid să fie un început de bun augur al unui proiect cu bătălie lungă în cadrul ștafetei generaților unghenene.

Cei prezenți la eveniment au primit în dar un exemplar al ghidului.

IMG_2678IMG_2666IMG_2662

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s