Cea mai reusita lucrare biobibliografica dedicata Anului Dumitru Matcovschi

Joi, 6 noiembrie 2014, în cadrul Târgului ideilor de succes, au fost anunțate rezultatele concursului raional Cea mai reușită lucrare biobibliografica dedicata Anului Dumitru Matcovschi.

Anul 2014 a fost desemnat anul Dumitru Matcovschi. Biblioteca D. Cantemir și-a întocmit un program de activități bine determinat, în scopul cunoașterii și promovării operei și activității scriitorului. Activitățile au fost desemnate atât pentru utilizatori cât și pentru bibliotecari.

Serviciul informativ bibliografic a inițiat concursul Cea mai reușită lucrare biobibliografica dedicata Anului Dumitru Matcovschi. Scopul concursului a fost studierea si familiarizarea mai aprofundată de către  bibliotecarii despre viața, activitatea și opera scriitorului D. Matcovschi.  La 1 februarie in cadrul seminarului de instruire profesionala a fost anunțat regulamentul de desfășurare a concursului.

La concurs au participat și si-au prezentat lucrările 8 biblioteci comunale : Frăsinești, Alexeevca, Bușila, Sculeni, Gherman, Rezina, Drujba si Todirești.

În urma evaluării lucrărilor comisia în componența:

  • Elena Struc – șef serviciu informativ bibliografic
  • Aliona Manciu – șef serviciu AMS
  • Liusea Cozac – bibliograf
  • Vadim Pîslaru – specialist principal

au decis a se acorda:

Premiul I (în valoare de 200 lei) – Iulia Iachimovschi, s. Frăsînești

Premiul II (în valoare de 150 lei) – Vera Eloi, s. Alexeevca

Premiul III (în valoare de 100 lei) – Valentina Dîrzu, s. Bușila

Mențiuni:

Elena Viscun, s. Sculeni; Lilia Dubăsari, s. Gherman; Nina Moisei, s. Rezina; Elena Cebotaru, s. Drujba;  Lilia Croitoru, s. Todirești.

Alăturat de premiile bănești și diplome, fiecare participantă  a primit și un set de cărți ale scriitorului, romancierului, publicistului, clasicului unghenean Dumitru C. Moruzi.

Sincere mulțumiri colegilor cu inițiativă și cu dorință de a se perfecționa și a se afirma în domeniul lucrului bibliografic. Bibliografia data este o experiență pentru dvoastră, dar  și o sursă pentru beneficiarii instituției.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s