Biblioteca Publică partener durabil al comunității

111

Joi, 02 octombrie 2014 la Biblioteca publică Raională „Dimitrie Cantemir Ungheni” s-a desfășurat seminarului raional cu genericul „Biblioteca Publică partener durabil al comunității”.

Subiectele care au fost discutate s-au axat pe problemele actuale a raionului în pregătirea implicării bibliotecilor în programul Novateca. Ei singuri au dedus căci prin intermediul programului Novateca relațiile de parteneriat cu primarii sunt mai fructuoase, statutul bibliotecii în comunitate este mai înalt, și au fost de părerea ca expresia  Succesul este o călătorie, nu o destinaţie.
Drumul cu multe “mîine” sau “apoi” duce în ţara “nicăieri” este actuală și pentru ei.

La seminar au fost prezenți Baroncea Eugenia Șefa Secției Cultură și Petru Langa, vicepreședinte a raionului Ungheni care au îndemnat  bibliotecare s-a acționeze în pași mai rapizi pentru a finisa lucrările de reparați ce cuprind  cele 5 cerințe minime de includere a bibliotecii în programul Novateca.

O sesiune din cadrul seminarului a fost rezervată pentru reprezentanții organizație La Strada care au venit să ne informeze despre formele și metodele de securitate în spațiul online și cum să descoperim lumea digitală în siguranță.

IMG_2382 IMG_2383 IMG_2384 IMG_2385 12

Lasă un comentariu