Vladimir Cojocarul – un nou epigramist în Ungheni

 

IMG_1569Ungheneanul Vladimir Cojocaru, nascut în satul Țiganca, istoric de profesie, simplu şi modest din fire, timp de mai bine de doi ani ne delectează cu epigramele sale în ziarul “Expresul” la rubrica “La o porţie de rîs”.

Pe 22 mai 2014, la Biblioteca Publică “Dimitrie Cantemir” din Ungheni a avut loc lansarea primei plachete a lui Vladimir Cojocaru, avînd titlul “Ace pentru cojoace”. În cele 50 de pagini s-au regăsit aproape 100 dintre cele mai bune epigrame, marea majoritate fiind publicată anterior şi în “Expresul”. Printre cei veniţi la lansare s-a numărat şi preşedintele Asociaţie Epigramiştilor din Republica Moldova, Ion Diviza, şi epigramistul Grigore Drăgan, şi cel fără de care nu ar fi fost posibilă editarea “Acelor pentru cojoace” – avocatul unghenean, Alexei Ţurcanu, au mare amator al umorului. Anume el şi-a asumat, din proprie iniţiativă, toate cheltuielile iminente editării acestei cărţi.

“Mă bucur pentru autor. Este o adevărată realizare ceea ce a făcut el. Este o cărămidă la un început literar care trebuie să de roade bogate”, a menţionat Ion Diviza, exprimîndu-şi, totodată, doleanţa ca în regiune să apară, cu timpul, o filială a Asociaţiei epigramiştilor.

Prezent la eveniment a fost şi ex-preşedintele raionului Ungheni, Ion Harea, căruia Vladmir Cojocaru îi dedicase, anterior, o epigramă. Acum, şi Ion Harea i-a dedicat, la rîndul său, o IMG_1568epigramă. O epigramă i-a dedicat şi Grigore Drăgan, dar şi Ion Diviza. Un vis al autorului a fost realizat. De acum înainte, epigrama se va simţi mult mai acasă la Ungheni.IMG_1577IMG_1579

IMG_1581

IMG_1576

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s