Biblioteca D. Cantemir il găzduiește din nou pe ungheneanul Alexandru Placintă pentru ași lansa noua sa carte Pomul Fermecat

IMG_0441La data de 10 decembrie la BPR D. Cantemir, pamînteanul unghenean și-a  lansat  cartea Pomul fermecat.  La eveniment au participat elevi de  la Liceul “M. Eminescu”, elevi din s. Tescureni împreună cu profesoara de limba română Balica Viorica, elevi de la școala muzicală din s. Sculeni.  Prezentarea a beneficiat de o lecţie la tema “suntem sau nu parte a naturii şi cum ne comportăm cu ea?”, moderată de V. Balica, profesoară la gimnaziul din Teşcureni, Ungheni. De asemenea, elevii au cîntat, declamat cu expresivitate poezii chiar au și înscenat un fragment din cartea lansată.

În plan mai larg, “pomul fermecat” al vieţii ar fi Ţara care, fiind protejată de concetăţenii săi, asigură continuitate valorilor şi frumuseţii sale. Prin noua sa carte Alexandru Plăcintă  ne sugerează ideea că suntem parte integră a celui mai valoros act de creaţie – cel divin. Ceea ce înseamnă că suntem invitaţi să gustăm din pomul fermecat.

IMG_0372 IMG_0407 IMG_0404

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s