CĂTĂLINA TCACIUC – un copil minune

getImage CĂTĂLINA TCACIUC Un copil-minune”, aşa o califică Raisa Cojocaru, directoarea Şcolii de Arte Plastice din Ungheni, unde îşi face studiile.

Are doar zece ani, iar talentul ei a uimit deja întreaga comunitate de artişti plastici din R. Moldova.  A particpat la concursul Național  Pe aripele fanteziei în lumea copilării: omagiu lui Spiridon Vangheli. Lucrările ei  au fost Spiridon Vanghel, Tatăl lui Guguță.

În lucrarea Spiridon Vangheli pictorița a  redat peste 40 de personaje din povestirele autorului.

Pe 1 iunie, mica pictoriţă de la Ungheni şi-a prezentat lucrările în cadul unei expoziţii la Muzeul Național de Artă a Moldovei. Evenimentul s-a desfășurat sub patronajul Primei Doamne a Republicii Moldova, Margareta Timofti, al Ministerului Culturii, Muzeului Național de Artă al Moldovei, Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova și Companiei TeleRadio Moldova, avînd genericul: “Da, ne minunăm!”.

În această zi Cătălina a avut onoarea de a se afla printre adevăraţi cunoscători ai artei, pictori şi iubitori de frumos, a unor oameni valoroşi, cum ar fi preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din Republica Moldova, Ghenadie Jalobă, Petru Lucaci din România, a criticului în artă Adrian-Silvian Ionescu. În special pentru ea a scriitorului Spiridon  Vangheli a venit pentru a se întîlni cu mica pictoriță  care cu ajutorul unsp vu0633a0ae0fd1be51de2141bfd18b014ci pix   cu gel a redat intreaga opera a sa.

Tatal lui Guguta cind era mic, aventuri

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s