Elaborarea politicilor de utilizare a internetului in bibliotecile publice din Ungheni

45 bibliotecari din raionul Ungheni s-au întrunit la data de 28 septembrie la Biblioteca Publică Raională “D.Cantemir”  pentru a elabora politici de utilizare a Internetului.

La Forumul Elaborarea politicilor de utilizare a internetului în bibliotecile publice din data de 26 – 27 iunie 2012, organizat de catre programul Global Libraries în Moldova la Vadul lui Vodă ne-am asumat niste responsabilitati, promiţînd împărtăşirea în raion a achiziţiilor realizate în cadrul acestui forum.

BPR “D.Cantemir”,  la data de 28 septembrie 2012 a organizat seminarul Elaborarea politicilor de utilizare a Internetului în bibliotecile publice  la care au articipat 45 bibliotecari din raionul Ungheni. Bibliotecarii au fost familiarizaţi cu noţiunile de  politici de utilizare a Internetului ,  au pus în discuție avantajele şi dezavantajele accesului gratuit la Internet în cadrul bibliotecilor publice, categoriile de servicii oferite beneficiarilor, politicile de utilizare a Internetului de către copii, avantajele şi dezavantajele jocului şi au încercat să elaboreze schiţe de politici de utilizare a Internerului.

Una din cele mai intrigante întrebări la acest seminar a fost: „Am eu nevoie de Internet în biblioteca mea? De ce?”. Bibliotecarii au afirmat în scris necesitatea Internetului în bibliotecile sale în scopul de a satisface cerinţele beneficiarilor pe deplin şi la nivel, de a atrage mai mulţi cititori, a avea informaţii variate, a suplini lipsurile informaţionale neexistente în biblioteci, pentru informarea de ultima oră, a lucra profesional mai repede, a învăţa să fim mai buni şi a ne îmbogăţi cu hrana spirituală, a comunica cu cititorii din alte oraşe şi ţări.

Bibliotecarii au înţeles ce este o politică de utilizare a Internetului în biblioteci și cum ar trebui să o creieze pentru biblioteca sa.

La finele seminarului pentru a-i intriga şi a-i motiva pe bibliotecari  în obţinerea echipamentrelor informaţionale li s-a demonstrat video reportajul bibliotecii publice Păuleşti, Călăraşi „Internetul a schimbat biblioteca şi comunitatea noastră”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s