Bibliotecarii din raionul Ungheni instruiti si relaxati

În scopul îmbinării procesului de instruire cu cel de relaxare a bibliotecarilor,  Biblioteca Publică Raională a organizat în anul curent cea de a IV-a ediţie a Taberei de vară 2012  „Biblioteca moderna”

Cursurile de instruire profesională  s-au desfăşurat în perioada 24 – 26 iulie 2012 în incinta taberei de odihnă Armonia Plus din or.Ungheni. Au participat 26 bibliotecari din raion.

Formatorii:

 1. Vera OSOIANU, director adjunct, Biblioteca Naţională a RM. Tema: Utilizatorul – raţiunea  de existenţă a Bibliotecii. Servicii de calitate pentru Biblioteci.

2. Ludmila CORGHENCI, director adjunct DIB ULIM, vicepreşedinte ABRM. Tema: Cultura informaţiei – prezenţă indispensabilă pentru Utilizatorul Bibliotecii moderne. Prezentarea lucrării „Ghid de cultura informaţiei” (de Angela Repanovici, Bucureşti, ed. ABR, 2012).

3. Eugenia BEJAN, director adjunct, Biblioteca Naţională pentru Copii „Ion Creangă” Tema: Componentele unei biblioteci atractive pentru copii

4. Janos Pancza, director executiv de la firma producatoare – Monguz din Ungaria  are si calitatea de international sales manager la Cultware srl, si      Walter Brem – director SC. Cultware Srl – distribuitor Qulto in Romania  Tema: Arhitectura sistem informatic, subsisteme, comunicare standardizata, agregare, OPAC si Pagina de internet a bibliotecii.

4. Mariana HARJEVSCHI, vicepreşedinte ABRM;  director, Biblioteca Publică de Drept

Tema: Elaborarea unui cadru intern de reglementare pentru biblioteci: de la haos spre claritate.

5.Tatiana COŞERI, director adjunct,  Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”.  Tema: Teambuilding: creşterea efectului de sinergie în cadrul echipei.

Seara, dupa ore, bibliotecarii au vizitat Podul Eiffel din Ungheni si Tabara de Sculptura care activa in perioada respectiva in oras.

În după amiaza zilei a doua, 25 iulie,  participantii au avut posibilitatea de a-l revedea la Ungheni pe scriitorul N. Rusu. Scopul intilnirii a fost discuţia cărţii „Şoboloniada”, în urma căreia colegele au rămas perplexe de tematica subiectelor relatate de dumnealui.

 

Cheltuielile  au fost suportate de către Biblioteca Publică Raională „D. Cantemir”

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s