Conferinţă zonală „Probleme şi tendinţe actuale în activitatea bibliotecior publice”

Probleme şi tendinţe actuale  în activitatea bibliotecior publice au fost puse în discuţie şi la Ungheni la data de 30 mai 2012, în cadrul conferinţei zonale care a fost organizată de către Ministerul Culturii al RM Bibliotecii Naţionale a Republicii Moldova şi Fundaţiei Conferinţa Directorilor Bibliotecilor Publice.

Biblioteca Publică Raională  “D. Cantemir” a fost gazdă pentru bibliotecarii bibliotecilor  din zona de  centru a Moldovei. Total la conferinţă au fost prezenţi 101 bibliotecari,  dintre care 4 persoane de la Călăraşi,  8 persoane de la Făleşti,  10 persoane de la Nisporeni, 10 persoane de la  Străşăni.  Activitatea s-a desfăşurat în sala de conferinţe a Consiliului Raional Ungheni.

Profesionişti, specialişti avansaţi în biblioteconomia naţională ca Vera Osoianu, director-adjunct BNRM; Eugenia Bejan, director-adjunct BN pentru Copii “Ion Creangă”;  Lilia Tcaci, director-adjunct BN pentru Copii “Ion Creangă”; Ecaterina Dmitric, BNRM şi Alla Panici, director-adjunct SIBIMOL, BNRM  au prezentat bibliotecarilor comunicări ce au tratat subiecte actuale  pentru activitatea bibliotecilor publice din ţară.

O informaţie succintă despre realizările Bibliotecii Publice Raionale „D.Cantemir” şi relaţia ei cu mass-media a am avut-o din partea dnei  Ina Langa redactor – şef PP Expresul.

La finele conferinţei bibliotecarii au completat chestionare în care ne-au expus relevanţa activităţii, propunerile şi opiniile ei. Unele propuneri au fost de a efectua mai des schimb de experiente intre biblioteci, de a se organiza cursuri de specializare, redeschiderea Şcolii de Biblioteconomie, standartele internaţionale să fie adaptate conform bibliotecilor publice raionale, ceea ce ţine de baza tehnico materială, dotarea cu tehnica necesară şi mobilier, revederea  Cadrului Legal pentru Bibliotecile Publice Raionale, ajustarea Bibliotecilor Publice Raionale să devină instituţie cu Statut de Persoan Juridică.

Pentru familiarizarea participanţilor cu patrimoniul cultural al r. Ungheni biblioteca a organizat invitaţilor vizita la muzeul s. Pîrliţa

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s