Expoziţia de Caricaturi „Pentru cei care au simţul umorului”

       “Orice om are dreptul la libertatea opiniilor şi exprimării; acest drept include libertatea de a avea opinii fără imixtiune din afară, precum şi libertatea de a căuta, de a primi si de a răspîndi informaţii şi idei prin orice mijloace şi independent de frontierele de stat.”

   La data de 05.05.2012 în holul bibliotecii „V.Şoimaru”  a BPR „D.Cantemir”  a fost vernisată Expoziţia de Caricaturi „Pentru cei care au simţul umorului” autor Alexandru Plăcintă.

Caricaturistul unghenean, Alexandru Plăcintă, împreună cu ziarul regional ”Expresul” au organizat această expoziție cu ocazia  Zilei Mondiale a Libertății Presei, marcată la 3 mai în  întreaga lume marchează.. Total în hol au fost expuse 48 de caricaturi. Lucia Bacalu, inițiatorilor acestui eveniment a menţionat că această expoziție este la fel o formă liberă de exprimare.

Caricaturile din ceastă expoziție reprizintă cele mai cunoscute persoane politice și jurnaliști din țară, totuși, în mai mult de jumatate din lucrările de aici, apar fețele funcționarilor publici din orașul și raionul Ungheni. Cîțiva dintre aceștia nu au ezitat personal să-și vadă chipul redat printr-o caricatură. Unii dintre ei şi-au expus părerea referitor la caricatura sa ca: Ion Harea, Iurie Toma, Iulia Pancu, Victoria Bernic, Marco Zwegh, ş.a

Caricaturistul unghenean Alexandru Plăcintă promite că nu se va opri aici, și va amuza în continuare moldovenii cu caricaturile sale. Lucrările se vor afla în holul Bibliotecii pînă la data de 12 mai.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s