Simpozionul „Promovarea schimbărilor în domeniul info – documentar”

Simpozionul „Promovarea schimbărilor în domeniul info – documentar”

Cartea, este comoara sufletului. Biblioteca este trezoreria unui neam, iar, bibliotecarul este străjerul ce veghează ca aceasta să dăinuie, pentru ca noi, generaţiile prezente şi cele viitoare să beneficiem de tainele şi splendorile ei.

Pe 23 aprilie sărbătorim Ziua Bibliotecarului, această manifestare fiind în strînsă legătură cu Ziua Mondială a Cărţii şi a Drepturilor de Autor. Această frumoasă sărbătoare este o oportunitate pentru întreaga societate de a aprecia la justa valoare rolul cărţii ca temelie a culturii, educaţiei, comunicării şi vieţii sociale. Cu acest prilej la data de 26.04.2012 în incinta BPR „D.Cantemir” s-a desfăşurat cea de a treia ediție a Simpozionul „Promovarea schimbărilor în domeniul info – documentar” la care au participat în jur de 70 persoane.
În prima parte a ativității s-au adus omagii și urari de bine către Ziua Bibliotecarului sau înmînarea Diplome de merit bibliotecarilor din r. Ungheni care în anul 2012 au împlinit vîrstă rotundă în activitatea biblioteconomică ( Viscun Elena Sculeni, Nicolaiciuc Galina –Măgurele, Sîrbu Olga -Sineşti, Dereş Tamara –Pîrliţa, Dubasari Lilia –Gherman, Chilinciuc Victoria Morenii Vechi, Gheorghiţă Rodica -Blindeşti, Croitoru Lilia- Todireşti, Slovineanu Valentina – Hîrceşti, Moisei Nina – Rezina, Zaiţev Tatiana – Zagarancea, Rotaru Eugenia – Stolniceni, Huţuleac Mariana – Măcăreşti, Nisteriuc Valentina – Petreşti, Miţelea Vera – BPR).
Într-o eră a computerelor, când puţini tineri se mai gândesc la cărţi, cei mai buni specialişti din domeniu, din întreagul raion, au discutat în partea a doua a simpozionului despre importanţa cărţii în educaţie, dar şi viaţa de zi cu zi. Subiectele care au fost relatate la simpozionul dat au fost următoarele: Liliana Dubăsari, Gherman, „Biblioteca comunală în perioada schimbărilor în domeniul info documentar”, Livia Brînză, LT M. Eminescu, “Promovarea schimbărilor în domeniul info-documentar”, Aurelia Boico, eleva LT V.Alecsandri, ”Provocarea schimbărilor în domeniul info – documentar al bibliotecilor în revoluţia cunoaşterii”, Zinaida Mamaliga, BPR D.Cantemir „Cartea – tezaur informational si cultural”, Svetlana Scurtu, s.Corneşti, “Promovarea schimbărilor în domeniul info-documentar”, Tamara Bereghici, Gimnaziul Gaudeamus, Petresti, „Rolul lecturii în dezvoltarea personalităţii elevului”, Varvariuc Natalia, LT A. Puşchin, „Книга в профилактике детской агрессии”
Simpozionul este un util schimb de experienţă, dar şi o încercare de a atrage cât mai mulţi oameni spre carte.
Activitatea s-a incheiat cu recepţie în Sala de lectură a SRP unde bibliotecarii și-au transmis felicitări şi urări de bine.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s