Unitatea militară citeşte o carte

 

Au trebuit să fie înrolaţi în armată ca să păşească pentru prima oară în viaţă pragul unei biblioteci publice. Zece ostaşi în termen ai Divizionului de Artilerie din Ungheni au venit, pe 26 februarie, la Biblioteca „Dimitrie Cantemir”.

„Ne-am gîndit că, deoarece în oraşul Ungheni există o unitate militară, ar fi bine să facem ceva util şi pentru cei care se află momentan în serviciu militar, astfel ca ostaşii de aici să beneficieze de clipe plăcute în compania unei cărţi interesante. De aceea am şi iniţiat proiectul, pe care l-am numit: ,,Unitatea militară citeşte o carte”.

Ulterior, s-a dovedit că a fost o idee bună, mai ales că marea majoritate a ostaşilor au recunoscut că sînt pentru prima oară într-o bibliotecă publică, iar lectura nu a fost pentru ei o pasiune. „Niciodată nu e tîrziu să începi a citi, să vii la bibliotecă”, i-a încurajat Victoria Bernic, după care a accentuat: „Dacă aceasta este prima dumneavoastră vizită la o bibliotecă, noi vom fi bucuroşi să vă provocăm la lecturi”.

Pentru început, ostaşilor li s-a propus să citească romanul „Singur în faţa dragostei” de Aureliu Busuioc. „Este o lucrare accesibilă chiar şi pentru începători. Sper să-i intereseze subiectul şi să citească pînă la capăt romanul”, a menţionat Victoria Bernic. Dînsa a dat asigurări că va face tot posibilul să organizeze şi o întîlnire a scriitorului cu militariii Divizionului de Artilerie din Ungheni.

„Salut iniţierea proiectului „Unitatea militară citeşte o carte”. Este o acţiune necesară pentru dezvoltarea culturală a soldatului”, a subliniat Valeriu Putină, plutonier adjutant la Divizionul de Artilerie, cel care i-a însoţit pe ostaşi. Potrivit dînsului, în unitate nu există asemenea posibilităţi, pentru că fondul de carte al bibliotecii „ostăşeşti” este nesemnificativ. În plus, majoritatea volumelor sînt foarte vechi, în grafie chirilică.

S-a decis ca următoarea întîlnire a bibliotecarilor cu ostaşii să se desfăşoare pe 11 martie, cînd va avea loc o discuţie asupra romanului „Singur în faţa dragostei”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s