Concurs de ikebane „Fanteziile naturii”

Ikebana – arta floristică şi tradiţională japoneză a aranjamentului floral. Plantele au fost dintotdeauna prezente în viaţa japonezilor. Pe lîngă bucuria pur estetică, vizuală, un aranjament Ikebana reuşit provoacă o anumită stare meditativă. Ikebana este mai mult decît o artă a aranjării florilor după un set de reguli. Este Kado, sau „calea spirituală a florii”.
Un aranjament Ikebana se evidenţiază prin excelenta frumuseţe a liniilor, a formelor şi texturilor plantelor pe care le foloseşte. Accentul nu cade pe simetrie, pe varietatea florilor sau pe culori, în Ikebana este importantă naturaleţea aranjamentului, respectarea tendinţelor fireşti de creştere a plantelor folosite. Ikebana este expresia esteticii şi, mai ales a spiritualităţii.

Astfel, la 22.09.2011 în Sala de lectură pentru copii a Bibliotecii Publice Raionale „D. Cantemir” s-a desfăşurat concursul cu ikebane cu genericul „Fanteziile naturii”, responsabil Miţelea Vera. La concurs au participat 7 copii, care au strîns flori de cîmp, de pădure, le-au uscat, şi le-au folosit la confecţionarea ikebanelor. De asemenea, fiecare participant a pregătit informaţii despre o plantă medicinală, astfel şi-au îmbogăţit orizontul de cunoştinţe, au aflat care este patria ikebanelor şi au învăţat tehnica artistică de aranjare a florilor. Copiii, de asemenea, au învăţat cît de folositoare sunt plantele medicinale pentru sănătatea oamenilor şi au înţeles că înainte de a administra antibiotice este mai bine să încercăm să ne tratăm cu plante medicinale.
La sfîrşit participanţii au fost menţionaţi cu gratitudini, carneţele şi pixuri.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s