„Ziua Internaţională a Copilului”

Odată cu sosirea primei zile a verii, 1 iunie, în majoritatea ţărilor lumii se sărbătoreşte Ziua Copilului. Ziua Internaţională a Copilului (numită şi Ziua Copilului) a fost menţionată pentru prima dată la Geneva în cadrul Conferinţei Mondiale pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor, în luna august 1925. La conferinţă au participat reprezentanţii a 54 de ţări, care au adoptat Declaraţia pentru Protecţia Copilului. Din acel an, mai multe guverne au introdus Ziua Copilului în calendarul său de sărbători.

În anul 1954, UNICEF a emis o recomandare care prevedea faptul că fiecare stat ar trebui să dispună de o zi aşa-numită „Ziua Copilului” (Universal Children’s Day).

Cu prilejul Zilei Copilului, la Biblioteca Publică Raională „Dimitrie Cantemir” a fost organizat un mini-salon de carte pentru copii şi tineret, la care au participat cunoscutele scriitoare Marcela Mardare şi Claudia Partole, care au adus cu dumnealor cărţi pentru copii şi tineret. Aici voi menţiona doar cîteva titluri de carte: „Copilul din colivie” – Claudia Partole; „De la facerea lumii citire” – Claudia Partole; „Tötentanz sau viaţa unei nopţi” – Claudia Partole; „Legenda Anotimpurilor” – Marcela Mardare; „Clipa de zbor” – Marcela Mardare; „Curiosul” – Marcela Mardare; „Povestea iernii” – Marcela Mardare, etc. La serbare au venit copii din întregul raion împreună cu părinţii lor, care au procurat cărţi, au recitat poezii, au cîntat cîntece, au fost servit dulciuri şi s-au distrat împreună. Doamnele Marcela Mardare şi Claudia Partole au adus calde felicitări copiilor, după care au dat citire unor creaţii de ale sale.


Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s