Săptămîna Lecturii şi a Cărţii

„Cărţile sunt cărăuşii civilizaţiei. Fără cărţi, istoria e mută, literatura nu are glas, ştiinţa paralizată, iar gîndirea şi meditaţia suspendate”.
Barbara Tuchman

Săptămîna Lecturii şi a Cărţii este o campanie de promovare activă a cărţii, a lecturii, a bibliotecii şi a educaţiei în general, avînd ca scop principal atragerea de noi utilizatori şi iniţierea de acţiuni cu caracter interdisciplinar. Aceasta include în sine un ciclu de activităţi desfăşurate în perioada 01.04.2011 – 07.04.2011, prin care se va încerca deschiderea gustului lecturii pentru copii şi care va descoperi plăcerea de a răsfoi o carte.
Startul Săptămânii Lecturii şi a Cărţii în incinta Bibliotecii pentru copii la dat cei mai fragezi copii de la Grădiniţa Nr. 9 „Steluţa”. La data de 01.04.2011 la ora 10:00 s-a desfăşurat „Ora poveştilor”, unde micuţii au avut prilejul să audieze şi să converseze asupra poveştilor lui Ion Creangă: „Capra cu trei iezi”, „Punguţa cu doi bani”, „Fata babei şi fata moşneagului”. Activitate monitorizată de către Ina Dobîndă.
La data de 04.04.2011 la filiala Nr. 5 a Bibliotecii Publice Raionale „D. Cantemir” au avut loc lecturi literare a lucrării „Legenda Mării Negre” de Lidia Hlib.
Continuarea activităţilor prilejuite pentru săptămâna lecturii şi a cărţii va fi desfăşurată la 06.04.2011 la ora 14:00 de clasele 1-4 a Liceului „M. Eminescu”, în cadrul căreia se va lectura „Povestea furnicii” de I. Druţă. Activitatea monitorizată de către Veronica Borziac.
Finalul Săptămânii Lecturii şi a Cărţii nu poate fi decît unul pe măsură, tot în mijlocul cărţilor, ba chiar mai mult, în mijlocul copiilor, pentru că în centrul acestora stau, cum este şi firesc, înşişi copiii, acei pentru care se organizează aceste manifestări. Astfel la 07.04.2011 la ora 15:00 elevii de la Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi” vor participa la concursul literar cu tema „Descoperirea personajului prin intermediul teatrului”. Activitate monitorizată de către V. Miţelea.
Pe întreaga perioadă a desfăşurării Săptămânii Lecturii şi a Cărţii la Biblioteca Publică Raională „D. Cantemir” şi în filialele ei are loc şi Săptămîna uşilor deschise „Carte frumoasă cinste cui te-a scris” şi „Împărăţia cărţii – împărăţia înţelepciunii”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s