„Podul de Flori – lacrimă de bucurie”

„Un popor care se prinde în horă, la mijlocul unui rîu îngrădit cu sîrmă ghimpată, nu poate să moară”
Grigore Vieru

La 6 mai s-au împlinit 20 ani de la impresionanta Marea Adunare Naţională organizată pe malurile Prutului, intrată în istorie sub numele „Podul de Flori”.
Biblioteca Publică Raională „Dimitrie Cantemir” mesager al valorilor spirituale Naţionale a organizat cu această ocazie o masă rotundă cu genericul „Podul de Flori – lacrimă de bucurie”. Au participat scriitori, profesori, elevi, bibliotecari, utilizatori ai bibliotecii, persoane ce au participat acum 20 de ani la această acţiune.
Amintirile elogioase ale participanţilor au readus fiori regăsirii fraţilor, bucuria reîntîlnirii după atîţia ani dar şi regretul pentru lipsa de continuitate a acestor acţiuni atît de promiţătoare. Vasile Şoimaru (unghenean de-al nostru), profesor universitar, scriitor şi publicist şi-a exprimat speranţa că deşteptarea naţională se va produce iar Podul de Flori din mit şi legendă se va transforma în Pod al Frăţiei. Ion Harea – Preşedintele Raionului Ungheni a venit cu amintiri frumoase din 6 mai 1990 şi cu convingerea că viitorul aparţine tinerilor. Impresionante au fost mărturiile Victoriei Bernic, director BPR, Luciei Bacalu, redactor „Expres de Ungheni”, Vera Burlacu, profsor de limba română, liceul „Vasile Alecsandri” , Mihai Viziru, reprezentant PL. Am fost surprinşi de faptul că dintre toate instituţiile din comunitate doar biblioteca a omagiat acest eveniment. Este foarte puţin. La 6 mai în fiecare casă trebuie să ardă candela speranţei şi a unirii. Numai astfel vom realiza idealurile nobile proclamate cu atîta ardoare de adevăraţii martiri Grigore Vieru, Nicolae Dabija, Ion Ungureanu, Mircea Druc, Ion Hadîrcă etc.
După masa rotundă a vut loc o expoziţie de fotografie, a elevei Coţaga Stela. Publicul a fost impresionat de faptul ca prin pozele ei a putut vedea lumea cu alţi ochi…
Responsabil de activitate: Nadejda Budeanu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s