Dreptul la viaţă într-un mediu curat şi sănătos


“Există un fapt deosebit de important cu privire la această navă spaţială care este PAMÎNTUL, şi anume că Dumnezeu ne-a dat-o şi noi am primit-o fără un manual cu instrucţiuni de folosire.”
Prof. Fuller, S.U.A.

Dezechilibrul ecologic la scară cosmică generalizează îngrijorarea omenirii şi motivează imperativul crescînd al cererii de educaţie ecologică.
De aceea, orice iniţiativă de conştientizare informaţională şi operaţională a educaţiei ecologice trebuie susţinută local şi internaţional, oficial şi particular. Sănătatea planetei depinde de atitudinea fiecărui cetăţean în raport cu ecosistemul imediat.
O asemenea realitate îşi relevă pe deplin însemnătatea şi dimensiunile în condiţiile epocii contemporane caracterizată prin trecerea la o societate în care resursele Terrei trebuie să fie utilizate astfel încăt să asigure tuturor indivizilor accesul la o viaţă de calitate superioară fără a distruge mediul înconjurător de care acesta depinde într-o măsură din ce în ce mai importantă, fapt care reclamă în primul rând un nou stil de viaţă, trăsături novatoare superioare ale modelelor de producţie, consumaţie şi cooperare.
Astfel anul 2010 este declarat anul ecologiei . Şi cum biblioteca este un centru de informare şi instruire recent la Biblioteca Publică Raională „Dimitrie Cantemir” s-a organizat o expoziţie de carte AVE TERRA dedicată anului ecologic. La această expoziţie sînt prezentate peste 30 de cărţi şi documente cu scopuri educativ ecologice.

Vă prezint doar cîteva titluri de cărti si autori :
– Dictionar ecologic, de Zoe Partin şi Melania Cristina Rădulescu;
– ABC-ul Naturii, de Tatiana Tofan-Burac;
– Apa şi sănătatea, de Constantin Berca;
– Educaţia ecologică şi supraveţuirea omului , de Ana Arhip;
– Calitatea mediului,de Mihai Coca;
Reviste:
Mediul Ambiant
Revista Apei
Natura
National Geografic
Periodice : Natura
Aceste materiale pot fi consulatate la domiciliu sau în sala de lectura şi se poate oferi mai multă informaţie deoarece biblioteca deţine un fond bogat în domeniul ecologic.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s