„Tradiţii şi obiceiuri de Sf. Vasile”


De asemenea pe data de 14 ianuarie a avut loc o activitate de suflet în care ne-au fost împartăşite „Tradiţiile şi obiceiurile de Sf. Vasile”. Au participat elevii liceului M.Eminescu. Activitatea a decurs conform proiectului-scenariu. S-a prezentat o scurtă informaţie despre cînd sărbătorim Sf. Vasile, de ce este considerată acestă sărbătoare Anul Nou Stil Vechi. S-a povestit despre activitatea socială a Sf. Vasile şi „Să fim oameni ai faptelor – nu ai vorbelor”. S-a vorbit despre faptele nobile ale Sfintului Vasile şi anume deschiderea pe lîngă mănăstiri a cantinelor pentru cei nevoiaşi, spitalelor pentru cei suferinzi şi a şcolilor de corecţie pentru fete din familii defavorizate. Prin viaţa sa îmbunătăţită cu multă rugăciune, post şi fapte bune Sf. Vasile a devenit Făcător de minuni. Elevii au povestit despre multe minuni pe care le-a săvîrşit Sfîntul în viaţa sa. De asemenea s-a vorbit despre tradiţiile şi obiceiurile de Sf. Vasile: Pluguşorul, Sorcova, Semănatul şi au cîntat şi cîteva colinde frumoase.
Bibliotecara Natalia Para a prezentat expoziţia ” Sf. Vasile cel Mare cu literatură despre tradiţiile şi obiceiurile sărbătorilor Crăciunul şi Sf. Vasile”.
În încheiere s-a vorbit despre cele 12 feluri de bucate care sînt servite la masa de sărbătoare. Elevii care au participat activ sunt Ana Jantovan, Aurelia Boico, Elena Ostaci si Ana-Maria Creţu.
Actvitatea a luat sfîrşit cu o surpriză de sărbătoare oferită de Secţia Raionlă Cultură, un ceai aromat cu miros de brad.
Responsabil de activitate Natalia Para

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s