Oră de suflet – „Portretul unui Sfint”

Pe data de 18 decembrie 2009 în incinta Bibliotecii PR „D. Cantemir” a avut loc o oră de suflet inchinata traditiilor si obiceiurilor de Sf. Nicolae. Activitatea a decurs conform proiectului-scenariu. Au participat 58 de persoane. De asemenea în scenariu au fost prezentate informatii despre viaţa sa şi minunile pe care le-a facut Sf. Nicolae. La activitate a participat d. Petru Langa vice-presedintele Consiliului Raional Ungheni care a dat o apreciere pozitiva acestei ore de suflet. La fel si parintele Ioan-Parohul Bisericii „Al. Nevski” a apreciat efortul pe care l-au depus copii la pregatirea si desfăsurarea activităţii. Le-a înminat copiilor iconita cu Sf. Nicolae si le-a dorit şi în continuare să promoveze valorile moral-spirituale, deoarece ele sînt cea mai de preţ mostenire pe care o avem de la stramoşii nostri. Au mai participat la activitate doamna Eugenia Baroncea sef Secţie Cultură care a menţionat în cuvintul de incheiere că Biblioteca va promova frumosul şi binele, deorece acesta este scopul unei instituiţii de cultură. Doamna Raisa Strurza – profesoara de la liceul M. Eminescu a rămas încîntată de felul cum s-au prezentat copii din clasa unde dînsa este diriginte. Au mai venit părinţi, bibliotecari, cititori pentru a afla cine a fost Sf. Ncolae, ce minuni a savîrsit, ce fapte vrednice de lauda mai continuă şi in zilele noastre.


Pentru ora de suflet a fost formată expoziţia cu titlul „Bucura-te Sfinte Ierarhe Nicolae- mare facatorule de minuni”. Literatura expusă a fost prezentată de N. Para- bibliotecar in SRP şi responsabil de activitate.In cadrul activitaţii a fost prezentat şi un film despre Sfintele oseminte ale Sf. Nicolae care se afla în Italia acum in cetatea Bari.
Această activitate a adunat oameni diferiţi însa care au credinta şi speranţa în suflet ajutîndu-ne să ne simţim mai aproape unii de alţii.
Este ataşat un colind de Sf Nicolae care sper sa va bucure:
<

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s